Tarieven

Wat betaalt u voor onze peuterspeelzaal?

Peuteropvang met kinderopvangtoeslag

Als de ouders allebei werken, of een opleiding, een traject naar werk of een inburgeringscursus volgen, dan betaalt u ons een bruto kostprijs per maand. Over deze bruto kosten krijgt u maandelijks een inkomensafhankelijke toeslag via de Belastingdienst, namelijk de ‘Kinderopvangtoeslag’. Deze moet u zelf aanvragen binnen 3 maanden na de start van uw kind op de peuterspeelzaal. Welk bedrag u terug kunt krijgen via de belastingdienst kunt u uitrekenen op Rekenhulp belastingdienst

De belastingdienst gaat uit van een berekening over 12 maanden. Dit betekent dat wanneer u een verdeling maakt over 12 maanden u het aantal uren deelt door 12. Bij één morgen is het 13,33 uur, bij twee morgens 26,67 uur.

Voor het aanvragen van Kinderopvangtoeslag heeft u het LRK nummer van de peuterspeelzaal nodig:

  • LRK nummer locatie Bloemendaallaan: 193526116
  • LRK nummer locatie Parmentierstraat: 269201117
  • LRK nummer locatie Scherpenzeel: 123034942

Peuteropvang zonder kinderopvangtoeslag

Als één van de ouders niet werkt – de zogenoemde kostwinnersgezinnen – kunt u geen aanspraak maken op de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. U komt dan in aanmerking voor een speciale regeling van de gemeente waarbij u een inkomensafhankelijke ouderbijdrage betaalt.

Wij vragen u voor deze regeling de volgende formulieren getekend bij ons in te leveren:

  1. Een ouderverklaring ‘geen recht op de kinderopvangtoeslag’ download
  2. Een inkomensverklaring van beide ouders via de Belastingdienst download

Heeft uw kind een VVE-indicatie dan betaalt de gemeente  het 3e en 4e dagdeel, u hoeft dus maar 2 dagdelen per maand te betalen.

Bekijk hier de tarieven voor de gemeente Barneveld
Bekijk hier de tarieven voor de gemeente Scherpenzeel